luni, 19 septembrie 2011

La fermă

Deși e o activitate răsuflată pentru mulți posesori de copii bucureșteni, am ajuns și noi pentru prima oară la "Ferma animalelor", un loc bun de dus copilul, dacă vrei să îl înveți că vacile nu sunt mov ca în reclamele de la tv.

Dintr-o dorință excesivă poate, de a oferi cât mai multe motive de distracție pentru copii, ferma cu multe animale a fost dotată cu un țup-țup imens și cu un bazin cu bile uriașe...Ca urmare, abia l-am convins pe Matei să lase țopăitul și să facă o plimbare în șaua poneiului, activitate pe care nu ar fi găsit-o în celelalte locuri de joacă frecventate on daily basis.

Înainte de plecare și mie mi-a fost spulberată o imagine idilică cu văcuțe păscând pe pajiști verzi la o fermă de lapte( bine - aici era o stațiune zootehnică). Așa credeam eu că sunt crescute vacile care dau laptele-bio mult lăudat, pe care poți să îl cumperi de la dozator... Ei bine, nici măcar un fir de iarbă nu am văzut, iar vacile mâncau mulțumite un nutreț ce mirosea sinistru pentru nasul meu fin de orășeancă crescută la bloc.

M-a liniștit soțul când mi-a spus că pajiști verzi găsești doar la munte, iar vacile văzute sunt niște norocoase, doar trăiesc în aer liber.

Una peste alta, vizita a fost un succes, Matei s-a distrat pe cinste, chiar dacă a plecat de acolo cu imaginea saltelei țupăitoare și nu a căprițelor, iar eu am mai spulberat puțin din vălul ignoranței proprii...

Și niște poze:










6 comentarii:

Luminita spunea...

salteaua cu bile n-o stim, probabil e ceva nou, noi am fost acolo ultima oara acum 2 luni. dar nici eu nu-i vad rostul...
in rest, hunilor le-a placut, in special sa hraneasca animalele. ptr ponei sunt prea mici, dar sigur cred ca le-ar fi placut si experienta asta.

raluca spunea...

Luminita,eu nu vreau sa fiu carcotasa, perna aia de sarit l-a bucurat foarte pe Matei, atata doar ca nu ma asteptam sa gasesc asa ceva acolo...mai bine ramaneam doar cu hranitul animalelor si cu poneii...era cred suficient. Oricum, locul e frumos.

Camelia spunea...

si noi am patit-o identic din acelasi motiv. abia am reusit sa il iau de pe perna saritoare...

Iulia spunea...

Si noi ne tot propunem sa ajungem acolo. Cam cat se face pe drum?

alina spunea...

Am vazut si eu povestile astea despre fermele de animale romanesti. Si, pana la urma, e laudabila initiativa. E greu intr-o tara micuta ca suprafata sa practici, totusi, agricultura, chiar si agroturismul, la nivel extensiv.
Aici australienii sunt norocosi. La noi animalele cresc NUMAI asa, pe campii si pe coline verzi, libere la pasunat. :) Pana si fermele astea pentru copii, tot asa sunt. Cu pasuni mai mici, cu garduri, dar in principiu tot cu libertate.

Important e ca Matei s-a simtit bine. Ca voi toti v-ati simtit bine. :)

raluca spunea...

@Iulia - depinde de unde porniti:) e aproape de iesirea din Bucuresti din Pantelimon. nu se face mult de la Cora-Pantelimon. Mergeti ca e simpatic.
@Alina - maine as emigra la voi, zau, si numai pentru asta!

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin