joi, 11 decembrie 2014

Good morning! Sau când se pornesc motoarele

Dacă în prima parte a vieții mele declaram sus și tare câ seara e momentul în care funcționez cel mai bine, acum pot să spun cu mîna pe inimă că sunt o morning person. Chiar dacă nu pot efectiv să leg două capete de gând pînă nu îmi beau cafeaua, după aia... se pune rapid mecanismul în funcțiune. Cu entuziasmul și energia orcărui început!

De fapt cam asta e ideea. Sunt persoana de început de drum! Dar mi-e o ciudă de mor că nu reușesc să mențin turația decât cam juma de zi... restul o cam târâi, rar mă pot remonta odată ce am lăsat-o mai moale... Am o situație și nu știu încă cum să o rezolv: dimineața, cu elanul de care vă spuneam mai sus, îmi propun să fac un număr de lucruri mărețe. Lucruri de curaj, de creativitate... lucruri excepționale, să spunem. Și pornesc să le fac, dar... obosesc... mă desumflu și rămân pe listă, reportate pentru următoarea zi. Și tot așa...

Nu am descoperit încă soluția... pentru mai multă energie... oare am îmbătrânit? Oare așa arată?

Vreo idee?


2 comentarii:

Monica spunea...

Am trecut prin acelasi impas, deseori evitam sa si mananc de pranz pentru ca atunci lipsa de inspiratie se cupla cu somnolenta si petreceam restul zilei intr-o stare zombie-like foarte frustranta.
Ce ma ajuta pe mine este mentinerea unei agende, pe hartie, ma ajuta sa fac brain -dumping, sa nu mai traiesc tot restul zilei cu senzatia ca mai am atatea de facut si atat de putin chef.
Culmea e ca gasirea unui sistem m-a ajutat sa-mi redresez capacitatea de concentrare, atentia, interesul si sa imi dozez efortul in asa fel incat sa nu incetinesc ritmul dupa pranz, ca o jucarie pe low battery.

Iti recomand cu drag "bullet journaling" , sistemul e foarte simplu si dragalas, pe mine m-a ajutat sa renunt, cel putin la capitolul asta, la gadgeturi si sa ma organizez intr-un mod palpabil.
Sper sa iti fie de folos.
O zi frumoasa
Monica

raluca spunea...

Monica, chiar e misto sistemul, mersi de pont! :)

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin