marți, 2 iunie 2009

pe hol cu Miranda

Miranda July este una dintre cele câteva revelaţii pe care le-am avut în privinţa tinerilor regizori de film. În mod ciudat, întotdeauna când aud de un nume necunoscut, am o reţinere în a intra la film sau de a aprecia opera omului. Aşa s-a întâmplat şi când am auzit pentru prima oară de Me and You and Everyone We Know. Am intrat în sala de cinema cu zero aşteptari şi pe parcurs m-am amuzat şi înduioşat, pentru ca în final să ies de la film cu o lecţie despre prejudecăţi.

În fine, asta a fost acum 4 ani. Între timp, Miranda, despre care am aflat mai apoi că e un apreciat artist, se chinuie de 3 ani să facă un nou film, pentru care a schimbat de tot de 3 ori scenariul. Îi urez totuşi succes, sper să foloseasca la fel de mulţi actori cu părul creţ şi să aibă tot atat de multe idei delicios de demente ca în primul ei film.

Acum, însă, vroiam să vă arăt cam ce mai face ea pe la bienale şi trienale. Instalaţia se numeşte The Hallway (Culoarul), a fost prezentată la Yokohama, si mi-a dat aceeasi senzatie de râsu'-plânsu' pe care am simţit-o şi acum 4 ani.

The Hallway from The Hallway on Vimeo.

5 comentarii:

Andreea Badran spunea...

Mda, ciudata "viziune", dar interesanta. Mi-a placut! Si-am stat cu sufletul la gura pana in ultima secunda, de parca as fi pasit eu pe-acolo.

sultana spunea...

imi place ideea culoarului, si unele dintre texte. unele in schimb imi par la prima mina, nu stiu, aici creativitatea cred ca e foarte laxa si evident, subiectiva. nice, anyway.

Tea spunea...

Very nice :)

diana spunea...

bei, tiff tiff, dar pe acasă nu mai veniţi?

raluca spunea...

gata Diana, am venit!

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin