marți, 3 noiembrie 2009

Nu vrea şi basta!

Aştept cu nerăbdare ziua în care vom putea purta o discuţie bazată pe argumente.

Să îi explic pe îndelete cum stă treaba cu virozele, cu răcelile, cu statul în casă, cu termometrul în fund. Şi dacă nici argumentele astea nu ar mai funcţiona, aş recurge la altele la care poate ar fi mai sensibil...I-aş spune că îi stă bine, că toţi băieţeii au aşa ceva, că mi-ar plăcea şi mie să am una, să nu mai îmi îngheţe sufletul în mine.

Ei bine, comunicarea noastră nu e atât de avansată, sau poate nu folosesc argumentele corecte. Cert este că, de fiecare dată, fără excepţie, se lasă cu scandal şi jale mare. Cred că se simte profund jignit când nu îi respect dorinţa şi devine de-a dreptul sălbatic în acţiunea de îndepărtare a accesoriului nedorit.

Săptămana trecută, când deja apăruseră copiii cu căciuliţe şi glugă peste, legaţi fedeleş cu fular, o percepeam ca o mare exagerare şi mă gândeam, cumva cu groază, la ce-i aşteaptă pe micuţi când va veni cu adevărat frigul.

Nu exista persoană care să treacă pe lângă noi şi care să nu îmi arunce o privire dezaprobatoare, ca unei mame total iresponsabile, care îşi ţine copilul FĂRĂ CĂCIULĂ, la cinşpe grade, sau câte erau atunci.
Cum aş fi putut să le explic că el nu e obişnuit cu capul acoperit, că avem o mare problemă la capitolul ăsta.

De câteva zile însă, gluma s-a îngroşat serios, frigul a venit de-adevăratelea. E cancer afară, chiar şi pentru urechile noastre.

Am mare nevoie de ajutor. Spune-ţi-mi vă rog, cum să procedez, nu pot să stau toată iarna în casă! Ce-i drept, dacă o pun cu forţa, după jumătate de oră de scandal se consolează şi se resemnează, dar parcă nu aş vrea să îl supun zilnic la asta...ca să nu mai vorbim de nervii mei, şi-aşa destul de întinşi, în ultima vreme.

10 comentarii:

sultana spunea...

dragutul de el, ce chin! poate sa incerci sa-ti pui si tu una, sau chiar pe-a lui, sa-i pui una si jucariei preferate... la noi mai tinea, insa fular si manusi nici gind. sa vedem anul asta, nu am ajuns inca la ele. caciula vad ca si-o pune singur, ii place cum ii sta :)

Lizi spunea...

buna,
cred ca nu exista solutie decat....obisnuinta.
Gabriel este mai mic, un an si patru luni, si la fel de greu(idem poza) accepta ceva pe cap, iar de fular si manusi nici nu am auzit.Eu ii pun caciula exact inainte sa iesim pe usa.Haios este ca atunci cand ajungem inapoi in casa sa-l vedeti cum incepe sa traga de caciula si de haina imediat ce am intrat in casa.
Mult succes cu aceste lucruri marunte!

diana spunea...

D al meu e exact la fel. A purtat căciulă de câteva ori iarna trecută (şi când zic câteva vreau să zic puţineeee). Dar când a vrut, a cerut-o.

Eu zic să cauţi cu f multă atenţie o căciulă. Încearcă să probezi şi tu, să pui materialul pe faţă, să vezi cât de elastică e, cam cum te-ai simţi cu una. Am observat la d că orice mic inconvenient îl deranjează teribil. Mă rog, nu ştiu cât de teribil, dar pe el chiar nu îl interesează ce e cool sau nu, că e roz sau verde (decât câteodată, când vrea albastru, ca ochii lui :)) ). Să fie moale şi bun. Şi chiar să aibă nevoie de ceva-ul cu pricina.

E destul de greu la vârsta asta să anticipeze: că o să fie frig afară, că o să fie cald în casă...e mai important ce simte în momentul cu pricina.

Încă îl mai îmbrac jumate în casă, un sfert pe casa scării şi un sfert afară :). Abia când simte singur frigul/căldura/umezeala, abia atunci cere. Sau acceptă dacă îi propun.

Şi, sincer, şi eu fac la fel. Mai pun un hanorac în geantă/merg cu geaca deschisă, pun căciulă in geantă. Eu automat mă gândesc că dacă mai merg cu geaca deschisă mi se va face frig. Şi mă închid. El aşteaptă să i se facă frig şi abia după se gândeşte la îmbrăcat.

capreleirinucai spunea...

si la sofia e f important sa se simta bine cu lucrul respectiv si neaparat sa-i placa. daca e hello kitty deja sansele de succes cresc cu 50%. poate are si matei vreun personaj preferat? o culoare ceva?

Simona spunea...

sa cumparati caciula impreuna, sa fie una aleasa de el. si sa il lauzi tare de tot daca o poarta, sa va distrati cind i-o pui. si sa fii tu hotarita sa i-o pui pe cap indiferent de consecinte, daca tu te gindesti ca va plinge sigur o va face

raluca spunea...

at Sultana - e cam greu sa pui o caciula unui camion :))astept momentele de cochetarie
at Lizi - mersi de urari. sper sa se obisnuiasca pana in martie:))
at diana - scandalul la usa blocului e total nerecomandat, ramane doar varianta cu in strada. chiar nu imi fac sperante ca o sa simta frigul...e un calduros fara pereche, jur. caciula aia din poza, e supermoale si placuta, as lua-o eu, daca mi-ar fi buna
at irina - nu as putea sa spun un personaj care sa ii placa...cat despre culori, nu il interesează deloc
at Simona - daca il laud ca o poarta, risc sa declansez o catastrofa, pentru ca ii aduc aminte de ea...cat despre distractie, urla numai cand o vede la mine in mana si crede-ma sunt cat se poate de ferma.

Ceska777 spunea...

Nu vreau copil narcisist dar a acceptat sezonul asta caciula dupa ce s-a admirat in oglinda ce biiiiiiine ii sta cu caciula.

sultana spunea...

eeei, nu-i asa greu. si masinutele noastre fac destule lucruri improprii unor masinute ;)

alina spunea...

cauta-i una haioasa, fa un amuzament din a-i o pune. poarta si tu una haioasa, prosteste-te in fata lui.
arata-i alti copii cu caciulite.
se va obisnui in cele in urma, ai sa vezi. :)

stanca spunea...

da, stiu, nu-i usor cu baietoii astia. in fiecare sezon o problema. marcu vara nu vroia sandale, daca i le puneam refuza sa umble, statea in fund si urla, pana cand l-am dus descult la parc si i-am spus ca daca vrea la joaca tre sa se-ncalte. asta se numeste masura extrema. o plicam in mai multe cazuri. in ce priveste caciula si fularul , evident incepe sa maraie cand le vede dar insist sa se priveasca in oglinda in timp ce i le pun, aratandu-i cat e de frumos si ce bine-i sta. pana la urma accepta, insa vorba celorlalte mamici trebuie sa fie moale si sa nu-l deranjeze sau sa nu-i displaca nimic. cu manusile totusi cred ca o sa avem probleme desi facem exercitii de pe acum.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin