joi, 19 noiembrie 2009

Un sfat părintesc

Ieri, după aproape o lună de stat cu cojoacele sub plapumă şi de spălat la lighean, au venit cu CONTORUL...acum spăl vasele chiar dacă nu sunt murdare, doar de plăcerea apei calde de pe ţeavă.

După ce procesul de instalare a luat sfârşit iar domnii de la distrigaz s-au răspândit pe la casele lor, sau poate pe la alţii care îi aşteptau mai ceva decât pe Moş Gerilă, domnu Gheo, responsabil cu lucrarea noastră, cel care ne-a tras ţevile prin casă, a ţinut să îl ia deoparte pe soţ şi să îi ofere un sfat părintesc:

"Ascultă la mine, Ştefane, pentru că îmi eşti simpatic, îţi dau un sfat.

Şi eu eram ca tine. Alergam toată ziua, lucram de îmi săreau capacele...

Şi am ajuns la concluzia că nu e bine, aşa te îmbolnăveşti...încearcă să îţi găseşti un loc unde să nu faci nimic toată ziua, doar să stai şi să primeşti şpagă"!!!!!!

Eu nu v-aş crede dacă mi-aţi povesti întâmplarea asta, pe cuvânt.
Am fost mereu tentată să spun că nu există oameni reali, aparent de bună credinţă, care gândesc aşa...

6 comentarii:

Razvan spunea...

:))
Are dreptate omul. In contextul geo-politic si pseudo-monetarist nu ne ramane decat sa ne pice para malaiata mura in gura. Trist... Oare domnu Geo o fi dintre cei 15% care vor vota duminica ?!?

adra_bell spunea...

Eh, nu!
Mie mi-au ramas spusele unui vecin care tot cauta sa o angajeze pe fii-sa "undeva unde sa nu munceasca si sa ia si ea un ban gramada":))

raluca spunea...

Nu vreau sa cred ca nu e decat o exceptie...ca suntem un popor de oameni saraci dar onesti...cat despre alegeri, eu una am hotarat sa merg la vot, chiar daca nu am din ce alege.

Alina spunea...

Sunt reminiscente ale mentalitatii comuniste cred eu..In Amintiri din epoca de Aur al lui Mungiu chiar era atins subiectul, povestea cineva cum in uzina si daca munceai si daca nu munceai, salariul tot venea la sfarsit de luna. Foarte multi nu au depasit inca faza asta si nu inteleg ca nu vom avansa atata timp cat nu muncim.

Anonim spunea...

Trist este ca romanii nu inteleg inca ce este MUNCA. Si ca sunt oameni care , credeti sau nu, din '89 incoace au ramas pe acelasi post caldutz, doar ptr ca oferea un program de lucru lejer si "spagile" aferente si micile atentii. Si mai trist este ca mentalitatea "sa ne pastram locul caldutz" se infiltreaza si prin corporatii. Cind mi-am dat demisia zilele trecute dintr-o astfel de corporatie pentru ca mi-am dat seama ca nu pot evolua dupa 5 ani de zile de zbateri si munca pe bune, toata lumea era foarte mirata ca in plina criza mi-am gasit un loc de munca unde sunt de 3! ori mai bine platita, ca nu mai astept al 13-lea salariu (vorba aia sa mai ciupim un pic ceva o farimitura) care ar fi intrat peste citeva zile si ca dau un loc "caldutz" pe .... oricum nu stiu ei pe ce, dar se gindeau ca mai cald si mai bine de atit nu poate fi. Inclusiv tinara functionara de la banca, unde am fost sa imi lichidez conturile mi-a zis pe un ton atotstiutor "nu toata lumea pleaca de voie dintr-o firma si nu toata lumea pleaca la mai bine" .... n-am mai stat sa ii explic fetitei ca in viata un om care stie ce vrea pleaca intotdeauna cu placere spre altceva si acest altceva e mai bun in orice caz decit ce a avut inainte.
N-o mai lungesc ... lumea e indobitocita! Putini scot capul din curentul asta ametitor in care ne poarta grijile zilnice si se uita prin jur sa vada inspre ce merg efectiv. Si inca si mai putini au curajul de a face, mai ales acum, o schimbare....
In schimb tie felicitari pentru blog, pentru faptul ca promovezi onestitatea si decenta! Cind "trec pe aici" simt o adiere de Ardeal ...indiferent despre ce scrii.
Olivia

raluca spunea...

@Olivia-bafta la noul job! Iti multumesc pt vizita si pt aprecieri, ma bucura mult orice feed-back referitor la blogul asta, pe bune.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin