miercuri, 1 septembrie 2010

Bumbofobie

Studiind lista fobiilor de la A la Z am descoperit că există câteva de-a dreptul interesante, gen: teama de cărți, albume, biblioteci - bibliofobie; frica de culori - cromofobie; frica de clovni - coulrofobie și unele și mai ciudate: frica de iubire - filofobie, sau frica de duminica - heliofobie.

Oricât am căutat, nu am găsit nimic despre noua fobie a lui Matei: cea de nasturi. Nu numai că nu suportă, la modul că face o criză de urlete și smulgeri de haine la el, dar începe să plângă și dacă mă vede pe mine cu vreun nasture la bluză, să nu mai vorbim de cămăși. Așa că am inventat un termen: bumbofobie

Am o colecție chiar simpatică de cămăși pentru el, dar care este complet inaccesibilă momentan. Eu sper din toată inima să fie ceva trecător, ținând cont de faptul că a apărut relativ recent(de câteva luni). Oricum, dacă persistă, ne putem lua adio la orice job corporate pentru el, nu că asta ar fi neapărat ceva rău...

5 comentarii:

sultana spunea...

haha. asta e tare. poate nu-i plac gaurile, v-ati gindit ?:) sau forma lor ? de capse ce zice ? daca nasturii ar fi inveliti in material ?

raluca spunea...

cu gurile nu are nimic, urăște și un tricou care are doi nasturi amărâți fără găuri, total decorativi. Ca formă recunosc, toți sunt rotunzi. Cu capsele nu are nimic, sunt acceptate momentan. Mă gândeam chiar că i-ar prinde bine niște cămăși pe sistem chinezesc de închidere cu șnururi prin legare...asta mai târziu evident, dacă treaba continuă.

Anonim spunea...

Are nume:
http://dipsolect.com/koumpounophobia-fear-of-buttons/
Vă ţin pumnii, să-i treacă!

alina spunea...

mie mi-a placut concluzia. :) lasa, sa fie el sanatos, ca se traieste si fara nasturi, domnule! :))

Unknown spunea...

Exista vreun termen pentru frica de bluze care se baga pe cap? Sau frica de scutece? :)

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin