vineri, 3 septembrie 2010

Ceapa, scutecele și burtica


Bineînțeles că nu există nici o altă legătură între cele trei lucruri înafară de faptul că m-am gândit eu să scriu despre ele în aceeași postare:)

1. Mateicelmic mănâncă de toate, are puține lucruri pe care le refuză. E pofticios, vrea să guste orice vede, dar nu mănâncă neapărat mult. E foarte categoric cu asta: când s-a săturat, that's it! nici o linguriță în plus și respect asta. Tocmai pentru că știu cum e să fii pofticios, i-am dat să guste cam orice: scoici, calamari, anchois, rucola. Și îi plac toate, spre mirarea mea.

Cel mai mult și mai mult iubește însă...ceapa! O mănâncă și goală, ca pe un măr, la orice oră din zi o vede prin bucătărie, adică ori de câte ori mă pregătesc eu să o folosesc la vreun fel de mâncare. E de neoprit. Știam că e sănătoasă, dar nu aveam idee că e atât de indicată:

"Virtuțile sale tonice, terapeutice și antiinfecțioase, fac din ceapa un aliment foarte cunoscut încă din cele mai vechi timpuri. Se recomandă ca factor de sănătate și longevitate"
...E bun la atâte lucruri, că eu nici nu am avut răbdare să le parcurg cu atenție pe toate: "este stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, puternic diuretic, expectorant, vermifug, hipoglicemiant, dizolvant și eliminator al ureei și al clorurilor, antiseptic și antiinfecțios, antalgic (calmează durerea), antireumatic etc. - se comportă exact ca un antibiotic, față de culturile de stafilococi; este antihelmintic (combate viermii intestinali), vermifug; - antisclerogen, antitrombotic; - curativ al pielii și al sistemului pilos; - antitusiv, emolient și rezolutiv; - sedativ, calmant, hipnotic ușor etc. Indicații: Se recomandă pentru: - astenie, retenție de apă și clorosodică (edeme cardiace și renale, pleurezie, ascita, oligurie, afecțiuni respiratorii, guturai, bronsită, astm, laringită, varice, tromboflebită, arterioscleroză, parazitoze intestinale, îmbatranire precoce, impotentă sexuală, boli reumatice, gripă, diabet zaharat, obezitate, viermi intestinali, surmenaj fizic și intelectual, astenie, prostatită, infecții intestinale și urinare, insomnii, litiază urică, gută etc."

2. Citind prin blogosferă, mă bate serios gândul ca la al doilea să trec pe refolosibile. Chiar nu mă sperie nici spălatul, singura grijă e legată de confortul copilului. Mi se par foarte mari, oarecum incomode. Studiez problema. I-am cris chiar un mail Adellei să o rog să ne vedem pe tema asta.

3. Sunt fascinată de-a dreptul de viteza cu care îmi crește burta acum. La prima sarcină s-a văzut muult mai târziu, deși eram la fel de slabă ca acum. Inițial, mă gândeam că de vină e pofta mea de mâncare, mai mare decât îmi aduc aminte în cazul lui Matei. M-a liniștit Bogdana, când am citit că și în cazul ei(slabă ca mine) s-a văzut de prin săptămâna a 7-a. Chiar dacă am cam aceleași simptome ca prima dată( adică nu am mai nimic, nu grețuri, nu pofte, chef nebun de somn), starea mea e complet alta. Acum știu la ce să mă aștept, nașterea în sine nu mă sperie deloc, o privesc ca pe un moment chiar frumos. Voi scrie încă o dată despre cum a fost prima oară din perspectiva celor aproape trei ani cât au trecut de atunci. Nu am uitat nimic, din contră.

11 comentarii:

Simona spunea...

Sarcina usoara si BB sanatos!

raluca spunea...

multumesc simona, asa sa fie!

adelle spunea...

Hei, uite aici un articol simpatic cu Mituri despre scutecele refolosibile http://www.diaperpin.com/clothdiapers/article_toptenmyths.asp

Ema spunea...

Sarcina usoara si multa sanatate!

Andreea Badran spunea...

Da, da, burtica ti se vede bine de tot. Si daca n-as fi stiut ca esti gravida inainte sa ne intalnim si tot te-ar fi tradat burtica si as fi stiut imediat. Asa a fost si la mine, imediat s-a vazut la Philip, mult mai devreme decat la Rayan. Si miscarile lui bebe le vei simti mult, mult mai devreme. Foarte curand.
Cat priveste ceapa, go fo it Matei! Si mie-mi place la nebunie iar in mancare pun mereu cantitati industriale, asa ca-l inteleg pe Matei.
In privinta scutecelor refolosibile ... hmmm, aici nu ma bag. Eu una n-as folosi, ma impac bine cu cele de unica folosinta. Stiu care-s teoriile, cu toate astea nu m-am lasat influentata.

harem6 spunea...

Ooo! Ce surpriza! Felicitari dragii nostri! Sarcina usoara si un baby sanatos!!!!

alex spunea...

Il stiu, il stiu, am fost colegi la sculptura :P

sarcina placuta va dorim :)

raluca spunea...

@harem - puteam sa jur ca ati aflat de la poca, de aia nu am zis nimik la cluj!
@ alex - erati prieteni buni si in liceu, nu? ti-am spus, am avut o revelatie cam tarzie:)

alex spunea...

asa-i cu revelatiile astea, apar pe neasteptate :))
pup!

Adian spunea...

Sau ai putea incerca asta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Elimination_communication

Desi cu inca un copil in casa, ar fi destul de greu...

Oana spunea...

felicitari pt bebe, sarcina usoara!

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin