joi, 5 mai 2011

Ele știu întotdeauna mai bine!

Azi am chef de scris aici. Să vedem dacă voi avea și condiții... vă mărturisesc că încă nu m-am obișnuit să fiu foarte creativă în scris cu bbPavel atârnat de mine.

Așa că bag viteză.

Ieri. Aveam de făcut un drum important, l-am atârnat pe Pavel în wrap și am sărit în primul tramvai. M-am precipitat puțin, trebuia să aștept până adoarme copilul, doar știam că nu îî place să stăm pe loc, treji fiind. Din păcate chiar mă grăbeam...

În tramvai, destul de mare aglomerație, doar ploua afară. Mi-am găsit totuși o poziție confortabilă în picioare (pe scaun nu îi place defel) și am început să răspund la întrebări: Cât are? Doarme noaptea? etc. Lucrurile mergeau bine, lumea era fermecată de căpșorul cu căciuliță roșie care se ițea din wrap, eu eram fericită.

Lucrurile au luat însă o altă întorsătură, pe care o anticipasem de altfel. Copilul s-a plictisit de atâta stat pe loc în spațiu închis și a început să urle ca din gură de șarpe. Bineînțeles, fix atunci și tramvaiul s-a blocat în trafic.

Toată mulțimea de admiratoare pe care o aveam, s-a transformat brusc în mulțime de inchizitoare: "Sărăcuțul, nu stă bine." Și au continuat: "nu e bine pentru coloana lui", "e prea strans", "nu se poate mișca", "doar de la 6 luni poate fi purtat așa"... sau chiar suspectau că-i nehrănit și tot continuau. Eu nu ma prea supăr pe lumea plină de sfaturi aiurea, știu ca sunt folcloriste și propovăduiesc niște îndemne băbești, vechi sau deplasate. Le ignor cu seninătate, nu încerc să le schimb, știu că e imposibil.

Dar acum a fost prea de tot. M-a apucat o agorafobie groaznică, acolo în tramvai. Îmi venea să urlu: "Chiar nu mă interesează ce gândiți, nu sunt o puștoaică inconștientă pe care a lăsat-o grea colegul de bancă!" Pentru că așa mi se adresau.

Eu tot nu înțeleg de ce oare trebuie să arăți obosită și răpusă de îndatoriri ca să te ia lumea în serios, să te trateze cu minimum de respect/considerație. Dacă ești mamă și încă la puterea a doua, trebuie musai să fii distrusă și complet neatrăgătoare? Hai mai lăsați-mă, vă promit că mă voi strădui mereu să vă arăt fața luminoasă a maternității!

Bineînțeles, am terminat de scris tot cu copilul atașat de mine, dar am văzut că se poate:)

10 comentarii:

MoniQ spunea...

E atat de specific romanesc uitatul peste gard si sfatul necerut. Toti sunt cum mult mai destepti si mai trecuti prin intamplari decat o mamica care din start e etichetata drept habarnista, mai ales daca bebe da semne de nemultumire, sigur face ea ceva gresit!
Vara trecuta eu am fost apostrofata de la obraz de catre o tanti de la spatii verzi, cum ca am infasurat copilul in fulare si acum moare de cald (eram cu wrapul). Si da, si eu eram senina si ma bucuram de plimbare.

Andreea Badran spunea...

Dupa ce am vazut titlul postului si am inceput sa citesc din articol, aproape ca am sarit sa te intreb daca tu chiar nu te-ai obisnuit inca cu acest gen de comentarii, sfaturi, pareri ... Apoi mi-am infranat pornirea si am citit pana la capat!
Doamna, relax, tu stii la fel de bine ca si noi toate, astea care te cunosc, care te citesc etc, ca babele astea (desi nu e obligatoriu sa fie babe, inculte cu pareri marete pot fi si la varste mai fragede)n-au ce face si dau si ele din gura ca sa se auda vorbind. Daca numai stateau si-l ascultau sau admirau pe Pavel ai fi putut intra la idei. Asa ... cainii latra, caravana trece ...

Simona spunea...

Parca ma vad pe mine, in vizita in Romania anul trecut, cu Mica in sling si Robbie de mana in tramvai... Daca iti vine sa crezi, am primit inclusiv sfaturi anticonceptionale de la o baba care m-a luat din prima si m-a prins nepregatita cu "da' doi ti-au trebuit maica?! Nu stii sa spui NU?!!" desi eu aratam extrem de fericita, nu stiu de unde trasese ea concluzia ca mi-ar fi greu... Daca poti sa crezi mi-am luat portia de misto si de sfaturi inclusiv de la bodyguard-ul cu 4 clase si 3 dinti in gura de la usa bancii... Cred ca romanul de rand asa e, trebuie sa-si bage nasul cu forta in viata ta si daca nu ti-o randuie mai bine decat stii tu nu e sanatos...
IGNORE!!! Nici nu te mai gandi, pentru ca mentalitatea e cam greu sa o schimbi... Va pupam pe toti!

Anonim spunea...

Eu nu pricep de ce ii intereseaza cati ani are, daca doarme bine si tot asltfel de intrebari. Sunt convinsa ca imediat ce au coborat din tramvai au uitat toate aceste amanunte. Cata indiscretie.

Mihaela

Onixa spunea...

Evident ca stiu mai bine ca doar sunt mai in varsta.Cunosc problema mie mi se spune ca sta copilul prea cracanat in Manduca si ca tanananaa........nu e bine pentru baieti sa fie purtati asa lipiti de mama!Este ca nu te-ai fi gandit la asta?IGNORE ca nu merita nici macar sa te enervezi!

raluca spunea...

bai, stiu ca ar trebui sa fiu calita acum dupa atata vreme, dar chiar m-a scos din pepeni felul in care m-au prins la inghesuiala de data asta:)

dedi spunea...

Cunosc perfect discursul.Pe mine ma mai intreaba si cati ani am:)))! Sambata, la Ikea, copilul era la sot in wrap iar lumea venea spre el pornita chiar sa il atinga sau chiar sa il scoata din wrap ca poate nu sta bine, e prea mic. Nu zic cat s-a enervat Dedi.

raluca spunea...

deci ati luat wrapul la folosire? ma bucur sa aud. cand e Stefan in zona, nu prea indraznesc sa se apropie. cand sunt singura ma inghesuie cu sfaturile lor!

g.cojocaru spunea...

hahaha!!! asadar, esti o mama denaturata! :))))
Ufff, ce imi mai plac mie binevoitorii! :) Nervi tari iti doresc, sa ii poti ignora! ;)

raluca spunea...

pai da, cred ca mai aveau putin si sunau la Protectia copilului! :)))

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin