Distanțele când apar, ele dor. Tare tare. Se plânge din toți rărunchii. Oare chiar trebuie să îi obișnuim din fașă? Oare chiar trebuie să afle din start că, în viață, nu totul e așa cum vor ei, că nu sunt buricul Pământului?
Ce păcăleală mare mi se pare laptele ăsta praf. Ok, rezolvăm partea nutritivă, dar cu cealaltă ce facem?
Căci alăptarea mi se pare mult mai mult decât atât: mi se pare unica, singura portiță prin care UNU-l se menține în plan fizic. E singura modalitate prin care distanța rămâne în continuare zero.
Mda, ăsta e obiectivul mamei, în primul an. Așa simt eu. Să reducă orice fel de distanță. E cheia fericirii, părerea mea.
Copil-alăptat, copil-purtat, copil-îmbrățișat. Așa arată fericirea.
De ce te plângi că nu mai ai spațiu pentru tine? Păi nu știai că până la doi ani copilul și mama au aceeași aură? Adică sunt încă UNU? Așa mi-a spus mie mama, într-o zi frumoasă de martie:)
Of, cât de simplu poate fi totul, dacă se reduc la minimum distanțele astea...
E postarea mea cu care mă simțeam datoare, scrisă pentru Săptămâna Alăptării și dedicată unei prietene dragi de departe.
2 comentarii:
Frumos scris... Bravo !!! Sunt de acord cu tot/toate ce ai zis.
Foarte frumos şi adevărat.
Mi-e teamă că se ştiu prea puţin lucrurile astea. Câte mame şi câţi taţi nu s-or lua după "principiul" "lasă-l să plângă, ca să se înveţe singur, independent, nu răsfăţat". Despre ce răsfăţ poate fi vorba în primul an sau în al doilea?!
E foarte important că scrii despre lucrurile astea.
Trimiteți un comentariu