duminică, 13 decembrie 2009

Un duh rău mă urmărește

Nu, nu mi se trântesc ușile noaptea și nu îmi scărție parchetul.

Nu, vorbesc aici de un duh al electronicelor și tehnicii.

Relația mea cu calculatoarele și imprimantele a fost una specială de la început. Momente de stupoare când eu spuneam "stânga" și ele făceau "dreapta" au existat mereu, dar am învățat încet încet să le accept. Deh, latura mea feminină împrăștie energii total neprielnice obiectele care funcționează pe bază de curent electric.

Lăsând gluma laoparte mărturisesc că de data asta am comis-o, bineînțeles, tot cu participarea duhului respectiv. Cel puțin așa îmi place mie să declar.

Vă rog să nu faceți ca mine. Să nu combinați niciodată momentele de melancolică visare cu manevrele tehnice. Puteți formata din greșeală, un hard extern de 500 de giga! Nu mi-am dat seama de pocinog imediat, a descoperit Ștefan că au dispărut informațiile cu pricina. L-a cuprins disperarea, mai ales că nu avea habar ce se întâmplase.

L-am găsit cu calculatorul desfăcut, încercând să remedieze ceva total necunoscut.

Atunci am înțeles că eu sunt autoarea. S-a dat imediat un război intens între a mărturisi sau nu implicarea mea în problemă...Mă și vedeam exilată pe balcon pentru următoarele trei nopți. Mi-am dat seama totodată că nu pot trăi cu musca asta pe căciulă. Că mă voi urî fiecare minuțel în care Ștefan se dă de ceasul morții să repare un hard care nu este stricat.

Așa că mi-am luat inima în dinți și am mărturisit. El a înțeles, iar eu am devenit brusc mai ușoară.

Și-am învățat încă o dată o lecție vitală, aș spune. Minciuna, chiar și prin omisiune, este extrem de toxică. Nu știu zău cum se descurcă politicienii ăștia ai nostri cu ea!

6 comentarii:

stefan spunea...

...ma rog, hardul este stricat si dupa 2 zile si 10 softuri diferite inca nu am recuperat datele, dar in ocazii din astea inteleg si eu ca sunt lucruri mai importante in viata decat circa 100 filme rare..... :)))) lasa draga, le vedem pe TVR2.

Razvan spunea...

Am patit si noi de cateva ori minunea asta (ori ca a fost vina cuiva ori ca aia a fost speranta lui de viata). Nu vreau sa spun vorba mare dar daca imi trimiti lista filmelor pierdute pe mail poate gasesc pe aici, macar 20-30% din ele si le recuperam :)

Tea spunea...

google for some solutions, uneori mere

Sabina Ulubeanu spunea...

Stefane, da recunoaste, sinceritatea e un lucru mare:)))

va pupi.

stefan spunea...

@razvan: draga domnule, multumesc pentru oferta si suport, e mare lucru in vremurile astea grele :).
Deocamdata am recuperat circa 20%, sunt multumit. Cu restul de spatiu liber... Poate reusim sa facem un get-together, doamnele cu lucruri serioase, noi cu filmele.
@Tea: cam asta am si facut, m-am inspirat din tragediile multor patiti in domeniu.

@degetica: maaare maaare! aproape ca am fost si calm cand am primit vestea. mi-a placut de mine :)))

Razvan spunea...

Stefan, o idee salutara, si ma fac ca nu stiu cum de ma simt cel "castigat" in materie de experienta cinematografica in valorificarea spatiului liber de pe hdd extern :) Iti pot trimite o lista pe mail sa dai un ochi critic sa stim cu ce ne inarmam.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin