vineri, 23 aprilie 2010

Behind Windows

Poca e din Oradea, ne-am cunoscut în Cluj, chiar am stat împreună o perioadă, iar apoi drumurile noastre s-au îndepărtat puțin: ea e la Roma, iar eu la București - avantaj ea!

Pentru că ne era dor să facem ceva împreună, ne-am hotărât să inițiem un mic proiect pe facebook, extrem de simpatic. Ideea îi aparține, dar apoi am dezvoltat-o împreună, plănuim să facem și un blog/site, cât de curând.

Am rugat-o să îmi trimită câteva cuvinte în care să explice puțin despre ce este vorba:

"Misiunea “toate geamurile curate” o lăsăm unor națiuni mai control-oriented. Misiunea ”toate ferestrele deschise” poate fi ușor adoptată, cu o simplă răsucire de zăvor.

Ceea ce se deschide în față e imaginea pe care o vedem probabil cel mai des, dacă nu cumva suntem narcisiști și atunci trebuie cautat un site cu oglinzi. E “punctul nostru de vedere” concret din momentul respectiv.

Aproape toți prietenii mei mi-au mărturisit la un moment dat ca le face plăcere să se uite înăuntru în casele oamenilor dacă văd o fereastră deschisă. Și mie. Să ajungi însă înăuntru în toate casele, în toate clădirile, în toate satele și în toți zgârie-norii, și să vezi lumea din atâtea unghiuri, e un picuț mai greu.

Așa că da, să se deschidă cât mai multe ferestre. Să vedem ce vede un manager din Sidney, un făcător de cașcaval din Elveția, un cântăreț din Saint Louis, o fată de bani gata din North Carolina și un trapezist din Ancona. Pe trapezist îl contactez eu :)

Apoi facem o hartă și le plasăm frumos pe ea, astfel încât să vedem lumea mai puțin strălucitoare decât pe site-uri turistice și mai puțin repetitivă decât pe site-uri de design interior. Și ca să avem un motiv în plus să purtăm cu noi aparatul foto și telefoanele noastre performante și să nu facem numai poze acasă la prieteni cu salata boef și șnițele în decor sau în cluburi cu fete cu bucle multiple și gloss în risipă, poze care mie una mi se par toate la fel. Mai bine lăsăm toate astea și mergem frumos la geam, să mai bifăm o clădire pe hartă."

"
Dacă v-am stârnit interesul și vreți să ne împărtășiți ceea ce se vede de la voi de pe fereastră, sau pur și simplu sunteți curioși să vedeți cum arată lumea de la noi, o puteți face aici.








Dacă sunteți curioși să aflați de unde sunt imaginile, accesați link-ul de mai sus:)

2 comentarii:

Ceska777 spunea...

Frumoasa initiativa, incercam sa ne aducem si noi contributia.

raluca spunea...

Asa, asa! Bravo, am vazut si ne bucuram :)

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin