luni, 31 ianuarie 2011

Din nou, despre extravaganțăDe când am scris eu asta, lista de cumpărături a suferit câteva transformări drastice, de care suntem extrem de încântați. Nu aș putea spune neapărat că cheltuim mai puțin, ci că banii se duc în alte direcții.

Să vă explic: Nucile de săpun au fost un real succes, chiar dacă simt că încă nu le exploatez la maxim. datorită lor, a dispărut de pe listă detergentul de rufe, detergentul de spălat pe jos, lichidul pentru parchet.

Nu am făcut încă detergent de spălat vase, pentru că sunt extrem de mulțumită de soluția bio pe care o cumpăr de la Mega Image.

A dispărut și balsamul de rufe de pe listă, l-am înlocuit cu banalul oțet. Am descoperit și virtuțile bicarbonatului de sodiu, chiar dacă simt că nici pe el nu îl exploatez la maxim. E nevoie de timp ca să îți schimbi obiceiurile...

Bun... asta e una din direcții. Am mai renunțat și la șampon, balsam și gel de duș în favoarea săpunurilor handmade și a aceluiași oțet de mere. Le-am luat de pe Breslo, de la Jovis și de la Skinosphere. Divine toate, fără excepție. Voi mai încerca și altele, se pare că fiecare "săpunăreasă" are propriile secrete.

Cremele de față, de mâini, de corp pentru mine și Matei din comerț le-am înlocuit mai demult cu producțiile extrem de eficiente și de naturale pe care le face mătușa mea din plantele din grădina ei, pe bază de unt clarificat(GHEE). E grozav să ai pe cineva căruia să îi poți comanda exact cremele de care ai nevoie și să nu te gândești cu groază la ce ar putea conține! Cremă pentru elasticitatea pielii mele de gravidă, cremă anti-herpes, anti-sciatică, anti-varice, cremă pentru fund de bebe, pentru corp de bebe...Ce mai? O nebunie!

Bun. Acum să vă explic și de ce banii cheltuiți sunt aceiași. Ați spune că atâtea reduceri ar trebui să se simtă la buzunar. Ei bine ,banii economisiți au fost redirecționați: acum cumpărăm doar ouă bio, ulei presat la rece, brânzeturi, smântăne și altele doar din surse sigure. Și după cum știți, astea costă.

E încă work in progress, deși realizez că stilul ăsta de viață nu se potrivește la toată lumea, deși mi-ar plăcea mult.

4 comentarii:

andreea spunea...

cum se numeste solutia de spalat vase de la mega?

stefan spunea...

seamana cu produsele astea, are o eticheta eco:
http://www.mega-image.ro/corporate/produse.php?c=19

Ena si Alexandra spunea...

Editura Iona vă invită la un CONCURS
Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

Pentru a participa vă aşteptăm pe blogul nostru http://edituraiona.blogspot.com

Editura Iona a luat chip din dorinţa de a face o trecere lină de la cele ale lumii acesteia la năzuinţele duhului. Conceptul editurii se situează la graniţa dintre tărâmul Dreptei Credinţe şi cel al culturii, încercând să cultive în cititori nu numai o desfătare a sufletului, ci şi să înfăţişeze ochiului omenesc bucuria cărţilor frumoase.

Editura publică cărţi de teologie ortodoxă, dar şi cărţi pentru copii, încercând să îmbine mesajul creştin-ortodox cu ilustraţii minunate, astfel încât copiii să se simtă atraşi să răsfoiască paginile poveştilor noastre.

Simbad spunea...

bravo, raluca! imi fac si eu curaj de niste schimbari din astea cat de curand!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin