vineri, 17 februarie 2012

Filingăroșenii

Am primit de la sakura încă o leapșă cu filme, de data asta filme filingăroase, de văzut în doi. Deci da, mă uit la așa ceva. Nu cred că filmele de dragoste sunt neapărat dulcegării prostuțe pentru muieri slabe de înger, care nu gândesc și doar "simt"... Nu leg leapșa asta nici de Valentine's Day, nu am chiar nicio treabă cu sărbătoarea asta împrumutată (lăsați-mă, vă rog, cu Dragobete, da?).

Am tot ezitat să mă apuc de ea, tocmai pentru că nu reușeam să îi găsesc un capăt... Adică nu știam exact de unde să o apuc: de la vechituri clasice gen Virginia Woolf sau Casablanca? De chestii grele gen Breaking The Waves (da, eu îl consider un mare film de dragoste)? Sau de comedioare drăguțe gen Serendipity?

Pentru că e vast, chiar vast domeniul ca să zicem așa, le voi lua la plezneală, cum mi-au sărit din ghemul amintirilor.

Înainte de toate vreau să zic de un film care știu sigur că ar intra în topul personal, atâta doar că încă nu l-am văzut până la capăt :) - The Notebook, cu Ryan Gosling, al lui Nick Cassavetes.

Bun. Să merg mai departe. Love Actually...



Sweet November cu iubiții mei Keanu si Charlize



(500) Days Of Summer



Acum alt calup: Reconstruction



L'Amant. Pe ăsta nu ar trebui să îl pun, e o ecranizare, una frumoasă, dar povestea face muzica :)



Dreamers-ii lui Bertolucci.



Off, câte simt că las pe dinafară... Beyond the Clouds-ul lui Antonioni cu frumoasa, atât de frumoasa Sophie Marceau printre mulți alți frumoși...

Mai zic și cele două - Before Sunrise/Sunset, și Intimacy.



Deci am făcut o varză din postarea asta, dar cum spuneam, e prea mult de spus ca să am acum timpul să o fac așa cum ar trebui...

Ștefan, scrii tu varianta proprie mai structurată?

5 comentarii:

MoniQ spunea...

Si eu cred ca Who's afraid of Virginia Woolf? e un mare film de dragoste. De Breaking the waves nu mai zic (decat ca imi pare rau ca l-am uitat cand am facut topul :) ). Before sunrise ma leaga indisolubil de adolescenta iar The Notebook, oh, The Notebook...:)

Otilia Mantelers spunea...

Si eu innebunesc dupa The Notebook. Sotul meu a plans la el mai tare ca mine. Iar in serialul The Desperate Housewives, Susan ii spune lui Mike "Mai stii cand ai plans atunci la Notebook". Cred si eu ca e un clasic, mai ales la capitolul plans la barbati.

sakura spunea...

Din toata lista ta am vazut doar Sweet November, Serendipity si 500 Days Of Summer.
Desi am plans am plans am plans la Sweet November, nu mi-a placut.
M-ai facut curioasa cu Reconstruction. La mine de-abia azi e zi de filmoteca :)

avand in vedere ca incerc de cateva ori sa trimit comentul asta si nu nimeresc codul cerut, incep sa ma intreb: ori nu prea mai vad eu bine ori codurile sunt prea complicate fata de ce imi amintesc eu ;)

stefan spunea...

mai dureaza, ca eu nu prea plang la filme :)

rosetti spunea...

deci dadeam de pagina in jos, cum s-ar zice, si tot zambeam...si zambeam...si mi se pare ff tare ca e fix lista mea (mai putin the Notebook but that's just me) :*

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin