marți, 21 februarie 2012

The Ultimate Cloth Diper




Când mi-a propus Cristina de la Hip Hip să testez un scutec nou adus, pe numele lui Itti Bitti, am fost încântată din start, chiar și fără să știu nimic despre el. Mi-a plăcut pur și simplu cum sună:) Mi-a plăcut și ideea de încă un model la colecția noastră atât de pestriță de scutece. De ce spun pestriță? Pentru ca avem o mulțime de modele: Flip, Patapum, Pop-In, Charlie Banana. Pentru că scutecim 100 la 100 textil, folosim tot ce prindem, chiar și scutece tradiționale din finet. Asta mi se pare și unul din avantajele acestui mod de scuteceală: sunt modele diferite, sunt frumoase fiecare în felul ei.

Nimic însă nu m-a pregătit pentru ceea ce am văzut când am ajuns la fața locului: o cutie maare, proaspăt desfăcută, cu niște frumuseți nemaivăzute! Vă spun sincer acum - sunt frumoase rău în pufoșenia lor. O grămadă de culori vii plus niște imprimeuri haioase, limited edition menite parcă să te facă să își dorești să vină odată vara să-l poți scoate la plimbare doar în scutec...

Mi-am ales unul, pe numele lui "Woo-bott" Tutto One Size, cu roboței, care mi se pare că i se potrivește la fix lui Pavel:). E model all in one, cu absorbanți din bambus și bumbac organic. Chiar dacă inițial mi s-a părut complicată modalitatea de montare, la prima folosință am descoperit că lucrurile nu sunt deloc ambigue: totul se asamblează pe bază de cod de culoare a capselor. Nu trebuie decât să potrivești roșu la roșu, albastru la albastru și totul merge ușor. E ca un joc.

V-am spus că se închide/ajustează cu capse? Dintre arici și capse, eu întotdeauna le-am preferat pe primele. Mi se par mai eficiente, ai siguranța unei închideri corecte chiar și în timpul unei mari zvârcoliri. Spun asta pentru că în cazul nostru, schimbarea unui scutec se lasă întotdeauna cu niște acrobații demne de Cirque du Soleil, atât din partea mea cât și din partea pacientului.

Dar să vă spun cum s-au comportat la testare - excelent. Fără niciun reproș. Pentru că ai posibilități de reglaje fine la el, îl poți fixa exact pe corpușorul puiului tău, reducând la maxim orice tentativă de evadare a "producțiilor" mici sau mari. Inserturile sunt minunate, chiar dacă am lăsat scutecul puțin mai mult decât în mod normal, au absorbit totul lăsându-mi chiar senzația că sunt cvasi-uscate. L-am folosit și pe timp de noapte, acolo unde aveam deobicei mici scăpări. Cu Itti Bitti-ul robotizat am ieșit complet uscați la liman. Și vă spun că e mare lucru - pentru efectul ăsta eram nevoită să îi pun o grămadă de inserturi la alte scutece.

Și încă ceva extrem de important, chiar dacă am lăsat-o pe final: Știu că una din principalele frici pe care le are cineva legată de scutecele textile ține de faptul că ele sunt mai voluminoase decât cele de unică folosință, bebelușii astfel scuteciți par a avea un funduleț dublu ca mărime. Chiar eu mă teameam la început că se va mișca greu, că nu îl vor încăpea hainele.

Ei bine, în cazul ăsta treaba e extrem de bine făcută - se vede că s-a muncit mult ca aceste scutece să fie cât mai mici, să se reducă impresia de “bulky” de care vorbeam mai sus. Drept urmare, Itti Bitti sunt într-adevăr mai mici decât alte scutece din aceeași categorie.

Iar dacă vrei să fie super “fit” există chiar un model pe mărimi "D’lish" pe numele lui. Cu el aproape nu faci diferența față de un scutec de unică folosință.

Hai gata că v-am zăpăcit. O singură concluzie, cea cu care am început - I've found "The Ultimate Cloth Diper"!

Tot legat de subiectul ăsta, mâine vă aștept cu o surpriză pufoasă pufoasă!

4 comentarii:

sakura spunea...

Sa inteleg ca scutecele de pe sarma sunt ale tale?? Asa multe ai? :)
Ai mai multe ca mine. Si eu folosesc la fetita mea de la 5 luni doar scutece lavabile. Insa nu am de firma. Cateva sunt facute de prietena mea Ioana si restul sunt de-alea traditionale.
Cand am fost prima oara cu ele in uscatorie, toti vecinii au fost curiosi de ele :))
ca sa nu spun asta vara in parc.
dar ai dreptate in privinta grosimii. adica a volumului. sunt... voluminoase :)
Ma bucur ca tu ai descoperit formula perfecta

raluca spunea...

nuuu, e doar o poza demonstrativa:)am si eu destul de multe, dar sunt de toate felurile.

Adela spunea...

Arata foarte bine scutecele Itti Bitti..sunt tare frumoase. Intrebare: intre scutecele ce le ai : Flip, Patapum, Pop-In, Charlie Banana, Itti Bitti care ti se pare mai bun?

raluca spunea...

Adela, e o discutie intreaga aici, cu avantaje la fiecare, pentru ca au toate. Le-as alege pe astea clar daca as avea buget, ele sunt putin mai scumpe.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin