vineri, 19 decembrie 2008

Luptele greco-romane

Ca orice lupte care se respectă, ele se dau pe un covor. Ale noastre, pe covorul Ikea-colorat-în dungi, din camera lui Matei. Ele au loc de 4,5 ori pe zi, după nevoi. Aţi ghicit deja, vorbesc despre schimbatul scutecului, evident.
Au loc pe covor, pentru că:
1. Matei nu ar mai încăpea pe nici o masă de înfăşat
2. Pe fotoliu e prea periculos, se învârte şi întoarce cu o viteză incredibilă
3. La noi pe pat am risca o inundaţie plus problema învârtitului.
Aşa că a rămas covorul.
Ele se desfăşoară cam aşa: Intrăm în ring. Dobor copilul, îl pun rapid pe spate. Îi dau neapărat ceva de făcut, cât mai interesant.
Exemplu: cutia cu şerveţele umede. Dezmembrată. Încărcătorul de la telefon. Uscătorul de păr(scos din priză, evident). Un papuc de când era bebe. Cureaua mea de la pantaloni.Firul de la aplica de pe perete.
Încep operaţiunea dezbrăcat-scos scutec vechi-şters-pus cel nou-cremuit.Faptul că le-am legat eu, nu înseamnă că se succed aşa lin, din mai multe motive: exact când i-am desfăcut scutecul vechi, el îşi scapă din mânuţă pseudo-jucăria şi se răsuceşte/ridică în patru labe/observă ceva muuult mai interesant în jur.
Dacă încerc să îl dobor la loc, el se enervează şi opune rezistenţă, se zvârcoleşte ca un peşte. Rezultatul dezastruos. Îl las să se ridice în 4 labe, mă rog să nu se aşeze în funduleţ şi continui operaţiunea de curăţare în mişcare.
Ajungem la destinaţie, oricare ar fi ea, încerc să îi dau altă pseudo-jucărie şi să o iau de la capăt cu doborâtul copilului pentru închiderea finală.
La finalul luptelor mă trec toate apele, aşa că m-aş putea considera învinsă, deşi copilul e schimbat...
Oare la toată lumea e la fel?

8 comentarii:

adra_bell spunea...

Da, cred ca la toata lumea e la fel. La noi sigur este. Numai ca noi o schimbam pe pat, problema inundatiei am rezolvat-o simplu. punem o aleza sub ea, asa ca se poate ridica si un fund daca vrea. Daca nu pun aleza, exact atunci ne blagosloveste. In rest, alearga in kuru gol prin pat, se rasuceste cand ii pun scutecul, plange s.a.m.d

Anonim spunea...

hai ca mi-a placut asta cu "dobor copilul"

ereena spunea...

Da,da la toata lumea e la fel .Am ajuns sa imi fie frica de seara de baie.Parca il scaldam in energizant,asa se agita la baie si se zvarcoleste dupa, la imbracat.Singura cred ca nu m-as incumeta sa il spal/imbract,abia il manevram doi.Poate tu ai nervii mai tari, ca pe mine dupa o zi singura cu el ma rapune :-)

Ruxel spunea...

Of course ca la toata lumea e la fel !!! Din cauza asta eu am trecut destul de repede la modelul up&go, insa pana atunci schimbatul pampersului era o adevarata provocare. Bianca isi arcuia spatele si ramanea asa :))

Zicolorata spunea...

M-am distrat copios! Si la noi e la fel oar ca se lasa si cu urlete dn partea lui

Andreea Badran spunea...

Si la noi a inceput sa fie o problema chestia cu schimbatul pampers-ului dar numai daca prin preajma scaneaza punga cu servetzele umede, vreo jucarie sau vreun colt de ceva de care se poate trage. Atunci incepe mare arcuire, intoarcerea si intinderea dupa ele.
Vreau sa-ti spun insa ca eu nu am avut niciodata probleme cu Rayan la acest capitol. Dar niciodata. Fetele se plangeau prin parc ca ele nu-si pot schimba copiii decat in urlete, in zbateri iar eu nu intelegeam ce e aia. Eh, acum la Philip am vaga senzatie ca voi avea si eu parte de asemenea experiente.

alina spunea...

Da, bifăm și noi. Anna își mai și bagă mâinile prin propriile excreții ... o plăcere!!! Măcar am masă de schimbat (nu că nu mi-ar fi udat și mie patul amândouă, de tz ori). Trece, atâta pot spune. După aia vine în miez de noapte strigătul disperat că vrea la pipi ... :D

Lala spunea...

Dap, la toata lumea e la fel :)

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin