marți, 5 ianuarie 2010

Povestea celor patru Spiriduşi

Niște prieteni dragi de la Cluj au scris o minunată poveste de Crăciun. Știu că e târziu acum, dar îmi place atât de mult încât simt nevoia să o împărtășesc cu voi.

Ea se numește "Povestea celor patru Spiriduşi şi a Prinţesei din Stejar" și sună cam așa:

Nu demult, nu departe, într-un luminiş din Pădurea de Zahăr Candel trăiau patru spiriduşi: Marcu, Ada, Maia şi Matei. În fiecare dimineaţă, cei patru se ridicau din frunzele de stejar în care dormeau, se spălau pe ochi cu roua limpede şi strălucitoare care se lăsase de dimineaţă şi porneau la joacă. Toate vietăţile din luminiş se bucurau de vederea lor. Văcuţele care păşteau pe dealuri le dăruiau câte un bol de lapte proaspăt, albinele îşi scuturau aripile şi picurau miere ca să le îndulcească laptele, iar lanurile de grâu, aruncau în sus, ca într-o ploaie inversă, cu boabe fine de griş pe care spiriduşii noştri se amuzau nespus să le prindă în boluri. Apoi, deja uşor osteniţi de atâta zbenguială şi mai ales înfometaţi, se aşezau pe ramurile groase ale Stejarului Uscat şi înfulecau pe nerăsuflate.

Dacă v-am trezit interesul, o puteți citi pe toată, aici.

Mulțumim Stanca & Co!

3 comentarii:

adra_bell spunea...

Foarte frumoasa povestea, mi-a placut! La cat mai multe si felicitari autoarei!

Mamiţuni spunea...

Ne-a trezit interesul, multu', citim!

raluca spunea...

din cate am inteles, povestea e rezultatul unui efort comun. dorinta lor e sa scoata si o carte. sincer, abia astept! le tin pumnii si va tin la curent.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin