marți, 18 mai 2010

Crimen ferpecto...




Da, are peste doianișitreiluni...Da, poartă încă scutece și nu dă semne că ar vrea să se împrietenească prea curând cu olița...Nu, încă nu știe să recite "Somnoroase păsărele"...dar cel mai grav, după părerea diverșilor necunoscuți binevoitori cu care ne intersectăm aiurea, e că ÎNCĂ are suzetă. Oao! Crimă de neiertat. Și toți simt nevoia să îi spună lui direct că e rușine maaare. Că o să îi apară bubițe în gură. Că o să fie urât când va fi mare....și alte idioțenii.

Și nu știu exact cum să reacționez: Să mă uit urât la ei să să le spun să își vadă mai bine de treabă, că mă ocup eu cât pot de bine de copil sau să plec capul rușinată?

Sunt singura care consideră că e un moment potrivit pentru toate și că ar fi o cruzime să îl privez acum așa hodorong-tronc de iubitul tzonki-bonki doar pentru că asta vrea lumea?

E chiar atât de grav?

14 comentarii:

Oana spunea...

cum, lumea chiar va spune toate tampeniile alea???

raluca spunea...

crede-ma, le-am auzit si nu o data...

Anonim spunea...

Se spune doar ca afecteaza dantura....nu am studiat pentru ca Gabriel(1 an si 10luni) nu s-a imprietenit cu "suzi".Dar cunoastem foarte bine replicile venite de la oameni care se cred atotstiutori:"cum, nu face la olita??!!!", "vai, dar trebuie sa se obisnuiasca cu zgomotele puternice, trebuie sa-l obisnuiti neaparat cu feonul", "cum, asa baiat mare si tot vrea in brate?" si azi in parc am ramas "tablou" la urmatoarea replica:"da ce-ai bagat copile in burtica? mananca mai putin!"
Va doresc multa bucurie si sa fiti sanatosi!
Lizi

Simbad spunea...

singurul lucru grav este un copil trist. atat.

Martha spunea...

Eu am mai auzit una: "face carii de la sticla cu pai" zisa de doctorita de familie ... Al meu are doar 1an si 10luni ...am ramas socata ca sa mai zic ceva ...nu mai zic ce mi se zice de pampersi la varsta asta caci deja sunt o mama dentaurata ca nu l-am invatat la olita :D

raluca spunea...

@Lizi - cumva, cred ca si in asta cu dantura e multa multa exagerare...cat despre sfaturile de parc, unele sunt de o prostie monumentala.
@Simina - de acord sutalasuta!
@martha - sfatul meu e sa va schimbati medicul de familie :)

adra_bell spunea...

Da-le peste nas! Eva n-a avut niciodata suzeta, dar tot mi-aud diverse, am vecine d-astea care stau "la scara" si se ocupa cu aruncatul vorbelor. Unele s-au suparat si nu mai saluta, paguba mea, am scapat de niste sfatuitoare cu experienta.
Eva are doi ani jumate si de vreo saptamana am scos scutecul, mai are doar noaptea, succesul e total, deci aveti timpul de partea voastra

Andreea Badran spunea...

Hai sa-ti zic cum a fost si e la noi, asta ca sa vezi ca inca sunteti in grafic. Hahaha
Rayan a "scapat" de suzeta la matusalemica varsta de 3 ani si 3 luni (e devarat ca mai mult sau mai putin fortat, atunci cand ne-am mutat in casa noua si se apropia mersul la gradinita), de pampersi pe timp de zi tot cam atunci, iar pe timp de noapte, tine-te bine, acum vreo 3 luni. Deci la aproape 5 ani da?

Philip are 1 an si 10 luni, are suzeta si nici nu da semne ca va renunta curand la ea, are pampersi non stop iar eu nu am nici un stres legat de asta. Ca sa nu mai pun la socoteala ca l-am intarcat la 1 an si aproape 9 luni, chestie care iarasi a parut de neconceput pentru unii.
Cate aberatii de-alea n-am auzit si eu ... imi intrau pe-o ureche si-mi ieseau pe alta. Iar daca cineva, indiferent cine, indraznea sa ii spuna copilului meu, pentru indiferent care dintre cele mentionate mai sus, ca fac si dreg, ca nu e bine, ca strica dintii, ca fac bube, ca nu se cade, ca una sau alta, ii spuneam clar si raspicat copilului, de fata cu respectiva persoana, ca nu are dreptate si ca poate sa suga in continuare din suzeta, sau poate sa stea in continuare cu pampers cat va vrea (ma rog, nu chiar!). Asa ca relaxeaza-te si nu te mai uita in gura lumii. Fa ce crezi tu ca e bine pentru Matei si lasa babele si incultele sa vorbeasca in punga si sa se asculte acasa.

crina spunea...

Dă-le încolo de babisme! Doamne, cum de se pricep altii atat de bine să ne crească copiii? Brazelton zice că nu a văzut student la Harvard cu suzetă. Eu la harvard nu am fost dar il cred pe cuvânt! :)

mamica de Sebastian spunea...

Nu nu e grav,noi am avut suzeta pina la 3 ani:))si pampersi pina pe la 3 ani jumate:)

Dana spunea...

daaa...cunoastem. absolut toata lumea e specialista in crescut copii. si toti iubesc regulile si generalizarile. de parca ne dorim generatii intregi de copii identici. eu de obicei ma uit urat la "sfaturi" din astea.
sincer cred ca e un timp pentru toate si copilul stie cel mai bine cand. nimic nu e "rusine"..si nici pe "trebuie" nu il iubim. Luke are un an si trei luni si nu am de gand nici sa il pun pe olita nici alte grozavii. Cat despre matei sa fie el bucuros si sanatos pe langa mami si tati si pe langa cei ce-l iubesc asa cum e:)

Bee spunea...

Este grav daca "ritmul" este impus de altcineva in afara de Mateicelmic, cu atat mai mult binevoitori trecatori... Mateicelsimaimic nu a avut-o p-asta cu suzeta, dar cu siguranta trecatorii vor observa si vor palavragi despre altele...Poate "de ce mai sta in carut la varsta asta?" avand in vedere ca la 6 luni are proportiile statistice ale unui baietel de 8 luni :)

Ceska777 spunea...

Raluca,
acum aproape o luna am hotarat cu inima grea sa renuntam la "lulli". O iubea si eram si noi priviti aiurea cand copilul aparea mufat. Culmea e ca vorbeste ca o cascada, cu suzeta intre dinti. Poate sa "suga" la doua simultan. Nu am stiut cum sa abordez problema si am recurs la "santaj". "Suzeta a fost la tine multa vreme, acum i s-a facut dor de mamica ei si se intoarce inapoi in Lulliland." A comentat un pic dar a acceptat cand i-am sugerat ca si lui i-ar fi dor de mamica lui.
De o saptamana ne dau de furca ultimele masele: am rezistat stoic pana azi. Ajunsese copilul meu sa planga din senin de durere si isi infigea patru degetele de la mana, ori stg ori dr in gura, ca sa poata sa-si maseze singur cu buricul degetelor gingiile, in fundul gurii. Asa ca azi am scos ultima suzeta si i-am spus ca a venit in vizita sa vada ce mai face. Sta un pic si apoi pleaca iar la mamica ei. A fost foarte fericit.
Ideea e ca e mare, are dinti si le rodea. Le schimbam des oricum. Ii placeau doar cele de latex. Azi am citit parerile unui dentist, psiholog si logoped. Dentistul si logopedul recomanda sa scapi de ea, cel tarziu pana la implinirea a trei ani. Daca ai unele ortodontice poti evita deformare dintilor. Dar ce te faci daca incepe sa-si suga degetul mare? Logopedul recomanda inlocuirea suzetei normale cu una "falsa" doar un capacel intre buze si exteriorul dintilor. Asa copilul poate forma sunetele mai bine, nu e afectat in dezvoltarea vorbirii. Psihologul a fost cel mai de treaba si a inteles toata chestia care ne face pe noi mamele sa ne gandim cu greu la dezvatul de acest obiect.
Vine si la voi momentul potrivit...pana atunci enjoy!

Lavinia Biberi - Edukid.ro spunea...

Asta sa fie ultima grija a ta :) Uite, te invit la un concurs foarte frumos "Cum am descoperit povestile" din cadrul campaniei "Imbratisam lectura". Sa-i facem o surpriza lui Matei :D

Ne vedem aici: http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-cum-am-descoperit-povestile

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin