vineri, 20 martie 2009

Oare murdărirea este bună?

Astăzi, în Ioanid:

" Hai mamă să plecăm de aici, mă enervează nisipul ăsta...uite, te-ai murdărit pe mânuţă!"

Erau vorbele unei mămici, adresate fiului ei de un anişor şi un pic, care încerca timid să ia în braţe o minge abandonată în mijlocul cămpului de luptă.

Mă uit în jurul meu, unde o duzină de pici, cu căciulile căzute pe-o ureche, scormonesc fericiţi cu lopăţelele, în căutarea unor comori, numai de ei ştiute. Mă uit după progenitura mea şi o surprind pornind de-a buşilea, printre forme şi găletuţe, înspre o destinaţie necunoscută.

Mă străfulgeră o întrebare: "Oare sunt o mamă inconştientă, că îmi las puiul să exploreze îndeaproape nisipul şi pietricelele?"

17 comentarii:

Unknown spunea...

Daca ii crestem sub un glob de cristal oare este bine?
Din punctul meu de vedere esti foarte normala. Hai sa ii lasam sa faca NIMIC, ca este mai safe asa. Pentru cine?

Lala spunea...

Esti normala si te felicit pentru asta.
Pe de alta parte eu il lasam pe al meu cu buni la nisip ca ea nu se impacienta si putea piciul sa isi puna si in cap si sa faca tot ce ii trecea prin cap.
Eu am o problema personala cu nisipul si nu prea am capacitatea de a ma bucura cand il vad in plina actiune pe acolo.
Chestia asta trebuie sa mi-o rezolv deoarece cu cel mic eu voi presta "nisip" si nu buni :(

Asa incat daca mamica surprinsa de tine e ca mine ...o inteleg.

Lala spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andreea Badran spunea...

Mi-am adus aminte cu postarea asta de prima vacanta a lui Rayan la mare ... iti dai seama, o mare de nisip si domnul meu in mijloc ... bineinteles ca primul impuls a fost sa bage nisipu'-n gura, logic nu? Eu, am sarit ca arsa sa ii opresc mana care o pornise deja pe o traiectorie precisa. O alta mamica doua prosoape mai incolo imi spune: lasati-l doamna, o sa manace o data, de doua ori si gata. Se linisteste! Recunosc ca m-am uitat cam ciudat la femeia cu pricina care parea altfel mai experimentata: avea in jurul ei vreo 3 copii mai mari decat Rayan al meu. Nu l-am lasat sa bage nisipul in gura. Intr-o secunda de neatentie de-a mea insa, mai incolo, si-a umplut gura. M-am dus, l-am clatit, cu apa din mare ca nu aveam alta la dispozitie si asta a fost. De-atunci n-a mai bagat nisip in gura. E adevarat ca in Ioanid, unde se pisa si se caca toti cainii din zona, parca as fi si eu un pic stresata. Dar nu la mersul in 4 labe, ci la bagatul nisipului in gura.
In alta ordine de idei, ati fost in Ioanid ha? Si iar nu ne-am intalnit ...

raluca spunea...

@Lala - oare ce problemă ai cu nisipul? Se poate spune?
@Andreea - mi-am postat adresa de mail, poate facem schimb de telefoane, să nu ne mai ratăm atâta cu ieşirile în parc...asta dacă vei, bineînţeles!

Lala spunea...

Raluca bineinteles ca se poate spune : imi e scarba de el :(
Nu stiu de ce , ala de pe plaja treaca mearga dar cel de la locurile de joaca chiar nu imi place .
Dar nu am o problema sa imi las copiii acolo, problema e ca trebuie sa stau si eu :))

adra_bell spunea...

Eu o las pe Eva sa se joace in nisip, il strecoara printre degete, isi pune pe ea, a si mancat o data sau de doua ori, a vazut ca nu e bun si gata. O lasam si cand nu mergea in picioare, si o lua de-a busilea.
Cateodata ma simt prost cum a fost acum vreo 2 saptamani cand o mamica si fetita ei de-o seama cu Eva stateau langa noi la nisip, Eva in fund in nisip, fetita in picioare fara fir de nisip pe ea. Mamica nu mi-a zis nimic, a intrebat doar cu un ton mai ciudat daca n-am nici o problema cu nisipul si s-a declarat fericita ca fata ei nu pofteste la tarmoceala. Si a servit-o cu o gura de Cola din sticla ca la asta poftea.

Unknown spunea...

eu as lasa-o pe fii-mea sa se joace in nisip, daca n-ar fi cum spune andreea... acum nu mai am ce face ca mr vanghelie a pus nisip la toate locurile de joaca... vreau nu vreau, ma "innisipez" si eu...

si da, murdadirea este buna... ar fi perfect daca ar fi lipsita de germeni, dar asta e... ne multumim cu ce avem

Andreea Badran spunea...

Gata, ti-am scris pe gmail!

Simona spunea...

Dupa parerea mea personala, esti cat se poate de normala... Cel putin eu asa as face, si asa si fac, daca nu e pericol de maini si picioare rupte, electrocutare sau alte socuri mai grave, nu ma bag, il las pe junior sa invete despre lumea inconjuratoare... Imi aduc aminte ca si eu am trecut prin toate astea cand eram copil, singura chestie pe care nu ma lasa bunica-mea sa o fac era sa mananc gandaci de Colorado, nu stiu ce avea cu ei :-)))) in rest, boierie! Si asa am invatat ce e bun si ce nu, sper sa invete si copiii nostri la fel, in mod practic despre lucrurile din jurul lor!

Andreea Badran spunea...

@ simona: asta cu gandacii de colorado suna misto ...aveai obiceiul sa-i degusti din cand in cand? Poate preiei si tu leapsa de la mine si ne povestesti ce trasnai faceai tu cand erai mica. Vad ca ai potential. Hahahaha

diana spunea...

Eu zic ca ai fost norocoasa. Am vazut copii (deci mai multi, da?) luand bataie pentru ca s-au asezat in nisip (langa al meu si altii care stateau cu totii asezati, de altfel). Poate in Ioanid e mai la centru, si se jeneaza, in parcurile mici de cartier asta e la ordinea zilei. Sau, ma rog, era asta toamna, ca sa nu dau informatii trunchiate.

sultana spunea...

da, este buna, atita timp cit asa invata care-i treaba cu mediul inconjurator; noi stind la casa, sint si mai relaxata cu tavalitul prin curte, prin pamint si iarba, atit de relaxata ca asta vara petru a ajuns sa puna mina chiar si pe un sarpe, insa nu i-a placut senzatia cred...

alina spunea...

La mine ar fi și culmea să am ceva cu nisipul - plaja ne înconjoară, la kindy e sandpit, mai în toate locurile de joacă la fel ... iar aici e și curățenie, nu vezi rahați de animale în el șamd (că și eu aș avea reticențe în parcurile din Ro).
Dar aș vrea să adaug ceva - Anna a fost la plajă începând de pe la 2 luni, de multe ori. Cum a fost în stare să miște, a băgat nisip în gură, of course. Iar faza s-a repetat și se repetă, de fiecare dată, deși copilul are deja 15 luni ... deci nu știu cum e cu bagă de câteva ori și gata ... pe noi ne-a disperat, că ar fi în stare să mănânce tone și chiar nu cred că-i priește!!

diana spunea...

Daca aveti rabdare sa cititi, un post tare fain despre 'murdarire' :), una cu zapada. Si despre o situatie aberanta la care s-a ajuns tocmai pentru a 'proteja' copiii.

http://unschoolgirls.blogspot.com/2009/02/fresh-air-and-exercise-are-good-for.html

Simona spunea...

@alina - vezi ca astia mici sunt plini de resurse, cand eram mica pe mine maica-mea disperata m-a dus la doctor ca am dereglari nervoase, ca i-am mancat toata zugraveala de pe pereti (o cojeam si o mancam) ca doctorul sa descopere ca sunt intreaga la minte dar am o deficienta foarte grava de calciu... (ma tratam homeopatic de una singura, cum s-ar spune...). Nisipul are siliciu, dar poate mai are si alte chestii de il mananca Anna cu atata placere. Dar sincer, cred ca pot sa-ti garantez aproape ca nu-i face rau, sunt doar minerale, ce nu digera, iese afara...
@Andreea, multumesc de invitatie, probabil ca o sa preiau leapsa shortly, trebuie doar sa-mi scotocesc prin tolba ca nu toate se pot povesti :-))))

raluca spunea...

Că mănâncă nisip e una..dar mMatei reuşeşte aproape de fecare dată să subtilizeze câte o piatră pe care o suge ca pe o bomboană...până îl descopăr, că e foarte discret!

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin