luni, 17 august 2009

Intim

Domnul Nechita Neculai este proprietar. Pentru că nu a auzit de noţiunea de “hair stylist” îşi spune, în continuare, frizer. Şi pentru că rezistenţa la schimbare e destul de puternică la vârsta lui, locul pe care îl deţine se numeşte simplu: frizeria„Intim”.

Îmbrăcat într-un halat scurt alb, impecabil, îşi aşteaptă zi de zi, puţinii clienţi( probabil extrem de fideli), citind imperturbabil, ziarul “România Liberă”.Niciodată altceva.

Deşi conform programului, la orele 16 fix, locul se închidea, plăcuţa ce atârna pe geamul de la intrare, arăta mereu “DESCHIS”. De fiecare dată când treceam pe acolo, îmi aruncam privirea înăuntru, în dorinţa de a mai fura încă un amănunt din universul încremenit parcă în timp, “Intim”. Era ca şi cum aş fi făcut o călătorie într-un trecut puţin familiar, într-o vreme în care bărbaţii purtau ceasuri de buzunar şi jobenuri negre, din fetru. Cel puţin asta vedeam eu.

Mi-ar fi plăcut să intru, să mă prezint politicoasă, să-l rog să-mi povestească povestea vieţii lui. Dar mi-a lipsit curajul, cred.

De două săptămâni, plăcuţa ce arăta mereu “DESCHIS”, a fost întoarsă, iar domnul Nechita Neculai nu a mai apărut. De câte ori ajung la colţul străzii, grăbesc pasul şi mă uit, plină de speranţă, la plăcuţa de la intrare, în speranţa că domnul frizer-proprietar s-a întors, că şi-a luat o mică vacanţă binemeritată...

M-ar durea tare dacă l-aş pierde din universul meu, dacă frizeria “Intim” ar dispărea. Este credinţa mea, că locurile astea magice cu oamenii lor speciali, ascunse parcă pe străzi înguste, sunt cele care păstrează sufletul oraşului.

Iar eu am nevoie de ele, ca de aer.


12 comentarii:

Loredana spunea...

Mi+a placut tare mult postarea ta. Şi eu cred că aceste locuri dau viaşă oraşului, dau personalitate. insa noi le inchidem , fie ca ne place sa recunoastem sau nu. nu ma refer special la tine si la mine ci la noi toti, locuitorii oraşelor care in goana dupa modern si nou prefera mall+urile unde gasesc tot ce vor fara efort suplimentar si nu mai gusta farmecul magayinelor mici unde oamenii chiar pun suflet in ceea ce fac.

Loredana spunea...

sper sa ti se deschida frizeria preferata.

raluca spunea...

Loredana, bine ai venit pe aici, ma bucur ca ti-a placut povestea mea...va anunt daca se va deschide!

bp spunea...

o stiu. treceam pe acolo de la fac. in drum spre casa, e intr-adevar unul din acele locuri care par ca rezista peste mileniidfc

bp spunea...

milenii. in continuare a fost pisica :)

Unknown spunea...

superba postarea!
m-au trecut mii de fiori!

raluca spunea...

@bp - fvg - salutari din partea pisicii mele :)

Unknown spunea...

mai mult decat ce a spus loredana, vreau sa spun ca mie locurile alea imi dau un sentiment de siguranta. parca sunt acolo de cand lumea...

raluca spunea...

@Bogdana - si disparitia lor, nu iti dau cumva un fel de senzatie de sfarsit de lume?

Unknown spunea...

ba da :(

vii maine la verde cafe?

Anonim spunea...

Salutare tuturor , imi pare rau sa va anunt dar frizeria "Intim" nu se va mai dechide deoarece bunicul meu "Nechita Neculai" a murit de batranete pe data de 13.02.2010.

raluca spunea...

Dumnezeu să-l odihnească,simt cumva ca l-am cunoscut pe bunicul tau.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin