vineri, 18 februarie 2011

Încă puțin

Aproape 37 de săptămâni, mai avem puțin.

Ieri am fost să mă întâlnesc pentru prima oară cu medicul cu care voi naște. Îl cheamă Dragoș și am stabilit să sărim peste formulele de politețe. Nu, nu e același cu medicul care mi-a monitorizat sarcina, în schimb e același cu cel care m-a ajutat să îl nasc pe Matei, deci ne cunoaștem destul de în amănunt:)Poveste lungă, inutil să vă spun.

Ne-am revăzut cu plăcere, i-am predat toată documentația adunată îl cele nouă luni, am verificat cum stau lucrurile: copil mare (3kg300 după părerea ecografului), vioi de nu se poate (nu vreți să știți cât îmi ia ca să adorm seara), col deschis, deci poate să vină oricând.

"Cum vrei să naști?" - m-a întrebat.

"The hard way" - i-am răspuns. Adică natural, fără peridurală. Nu l-a surprins răspunsul, dar mi-a spus că aude rar așa ceva, în general lumea vrea să fie cât mai nedureroasă treaba.

I-am mărturisit că eu nu o văd ca pe un act din curaj, din contră. Mă înspăimântă mai ales ideea de a nu avea control total asupra expulziei copilului, cât și acul înfipt între vertebre...În plus, pe Matei l-am născut fără și am văzut că se poate, chiar dacă a avut patru kile iar eu nu sunt prea mare nici prea lată.

Să dea Domnul să meargă totul așa cum trebuie iar eu să fiu la înălțimea situației. Să nu uit nici un moment că atunci nu va fi vorba de mine, de confortul meu, ci de el, de puiul meu care va veni pe lume.

Vă mărturisesc că e adevărat ce se spune, durerile nașterii se uită imediat, însă senzația de magie pe care o ai când îl auzi pentru prima oară nu se uită defel...

Văzând cât sunt de pregătite celelalte gravide bloggerițe (Ada, Delia), am decis că e cazul să mă agit și eu puțin, așa că am scotocit printre cutii după hainele de bebe pe care țineam minte că le mai am de la Matei. Nu are rost să vă spun că am descoperit că sunt mult mai puține decât știam, din cauză că am tot dat din ele, deși nu mai știu prea bine cui. Cumva ne vom descurca, nu îmi fac gânduri suplimentare.

V-am spus că o să-l cheme Pavel și că Matei îl caută în fiecare zi când vine de la grădi?

15 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Toate cele bune, curajoaso!

poca spunea...

Ne rugam. Maine fac rozaru' pentru Pavel si pentru tot familionul lui. Foarte fain nume ai ales pana la urma. Totul va merge bine si la vara ne vedem la cluj sau la bucuresti sau oriunde la reintregirea neamului. :)

Delia spunea...

bravo Pavel, esti maricel si activ! hai ca acus ne intalnim si cu Luca!

Simbad spunea...

tinem pumnii pentru o nastere minunata! repede si bine, asta e pronosticul meu.

cum sa fac sa mai completez trusoul lui Pavel cu cate ceva de la Toma? Sa trec pe la tine intr-o dupa-amiaza? sa pun pachet la dragos pentru stefan?

Simona spunea...

Frumos nume, frumoasa familie... :-) Abia astept sa ne povestesti cum a decurs intalnirea cu Pavel, ne gandim de aici de departe la voi cu drag!

raluca spunea...

@Doar Eu - iti spun sincer, nu sunt deloc o curajoasă

@Pocile - poate venim noi la vara/toamna pana la Roma:)

@Delia - sunt curioasa care va fi prima:)

@Simina - cum ti-e tie mai usor. Ma gandeam ca ar fi dragut sa mai veniti intr-o dupa-masa in vizita, sa se mai joace baietii, ca Matei adora sa aiba musafiri de varsta lui

@all - va multumesc mult pentru gandurile bune

Delia spunea...

ralu, sunt sigura ca tu vei fi prima, ai experienta si uterul are inca memoria primei nasteri, eu doar cred ca sunt un pic obosita si corpul cedeaza si el, dar nu ma vad nascuta in mai putin de 3 sapt.
oricum ar fi, cei doi vor fi prieteni-gemeni, sunt sigura:)

raluca spunea...

Delia, acum e momentul sa lasi totul deoparte si sa odihnesti mult ca sa fii pregatita si fizic si psihic pentru momentul nasterii:) asa vei avea parte de nasterea usoara si frumoasa pe care ti-o doresti si pe care ti-o doresc si eu!

Ceska777 spunea...

Ce surprins va fi Matei daca intr-o buna zi vine de la gradi si in loc sa il gaseasca la locul lui in burtica o sa-l poata tine in brate!!!! :-)

g.cojocaru spunea...

:) Ce dulce e Matei, sa-l caute in fiecare zi! :)
Nastere usoara!

raluca spunea...

Il cauta, ca tot i-am spus in ultima vreme ca urmeaza sa vina, dar va marturisesc, nu cred ca va fi el foarte incantat...

Andreea Badran spunea...

I'm very proud of you ca prima nastere nu te-a speriat in asa masura incat acum sa optezi pt cezariana. Sigur, sigur va fi o nastere mai usoara decat prima si numai pentru simplul motiv ca acum stii la ce sa te astepti.
Sa fiti sanatosi cu totii, sa mai stea bebe acolo si sa nu se grabeasca, fiecare zi conteaza si sa speram ca vom afla si noi destul de repede direct de la sursa cand se naste Pavel.

raluca spunea...

Andreea, iti marturisesc ca ideea de cezariana m-a speriat mereu mult mai tare decat cea de nastere normala, chiar daca va fi la fel ca prima...Cat despre Pavel, voi face tot ce tine de mine ca sa stea acolo pana la capatul celor 40 de saptamani, nu ma grabesc deloc si sper ca nici el. Si la Matei mi se deschisese colul cu vreo trei saptamani inainte de a naste.

sultana spunea...

Doamne-ajuta, tin pumnii pt o nastere usoara!

malina spunea...

lipsesc si eu putin din bucuresti si aflu ca bebe poate veni oricand.

pentru oricand se va intampla, suntem alaturi de voi!

daca cine stie, nu ne mai vedem pana se intampla (desi eu sper tare), Doamne-ajuta, iar ingerasii pazitori pe care ii aveti sa fie mai prompti ca niciodata.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin