marți, 10 ianuarie 2012

Să ne complicăm puțin

După cum cred că simțiți cu toatele, viața în mother-of-two mode are o caracteristica ușor enervantă: nu prea mai lasă loc de altceva. nu tu momente de relax și meditație, de lecturi ușoare sau inteligente. Și nu pun la socoteală aici nici vreo dorință compulsivă de ordine la locul muncii sau ceva, nici nu îmi trece prin minte vreun idee de lamentare. Pur și simplu, it's a fact. Sunt parcă mereu pe fast-forward și simt că sunt lucruri frumoase cu care mă întâlnesc pe plan ideatic, dar pe lângă care trec prea repede.

Ieri însă, m-am împiedicat în asta:

Se zice acolo că unui om îi trebuie în medie o perioadă de 30 de zile pentru a forma un obicei. Și se oferă vreo 30 de provocări, nu mari, dar grele aș spune, care, făcute zilnic, pentru 30 de zile, se transformă în obiceiuri sănătoase.

Și toată ziua m-am învârtit în jurul articolului ca să aleg ceva fezabil în condiții de mother-of-two mode...

Am ales așa - 4. Learn and practice one new skill every day. - gata! mă apuc de portugheză!

10. Pay attention and enjoy your life as it happens. Asta încerc mereu, dar acum o voi face obligatoriu. Mă rog, voi încerca cel puțin:)

Și 24. Cook one brand new, healthy recipe every day. Cea mai grea pentru mine, dar la a cărei îndeplinire țin cel mai mult.

Cu mulțumiri pentru Nela, la ea am găsit acest articol/leapșă.

Ce ziceți? Se mai bagă cineva? Aici nu e cu nominalizări, fiecare face cum simte:)

3 comentarii:

Nela Mihaescu spunea...

Uaa, ce faine sunt provocarile!
Asta ultima chiar ca-i grea!, cea cu gatitul!
Si eu ma chinui de nu stiu cand sa ma apuc de spaniola. Apai nu stiu daca ma mai tine acum, cand in curand voi intra si eu la categoria mother of two :))

raluca spunea...

Nela - iti dau un hint apropo de spaniola - incearca sa downloadezi Rosetta Stone pe spaniola - e o metoda foarte misto de invatare fara nici un fel de profesor.

adra_bell spunea...

si eu m-as apuca, as incepe cu Pimsleur, cred ca sunt 3 module pentru portugheza, dar d-abia ce ma aud eu vorbind cu astia mici in casa. Vor veni si vremuri mai silentioase

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin