joi, 25 noiembrie 2010

Tot mai mult verde


Cum spuneam și în postul anterior, observ la mine o preocupare din ce în ce mai intensă pentru ca lucrurile pe care le folosesc sa fie din ce în ce mai bio, mai organice. Am comandat nuci de săpun pentru spălatul hainelor, vreau sa fac din ele și soluție pentru vase, vreau sa nu mai cumpăr șampoane și geluri de duș ci sa folosesc săpunuri hand-made.

Și asta e doar începutul. Am tot felul de alte planuri în privința asta, vi le voi spune la momentul potrivit. Să nu mai vorbim de mâncare - de ouă, de lapte, de carne, sau de fructe și legume. Aici căutam demult să fie cât mai ok, fără să aibă legătură de niciun fel cu chestiile toxice...dar spun sincer că e al naibii de greu și de scump...

De când am decis ca la bebe no2 să trec pe scutece refolosibile, am găsit din ce în ce mai multe confirmări că e o decizie foaarte înțeleaptă, din o mie de motive. Ultimul l-am găsit citind aici care e conținutul scutecelor Pampers pe care le-am folosit din greu la Matei și acum regret.

Recitind rândurile de mai sus, mi-am adus aminte de o prietenă bună care îmi spunea că sunt o extremistă. Mă "acuza" că, odată ce îmbrățișez o idee, o fac atât de categoric încât nu se poate ține pasul cu mine...Are perfectă dreptate, nu știu să fac tranziții ușoare, nu prea mă descurc cu griurile, nu-mi plac defel jumătățile de măsură.

Mi-am dat seama cu ocazia asta că trăiam într-o oarecare ignoranță, care se datora în mare parte comodității...era simplu să îmi fac cumpărăturile de la Carrefour, doar le găseam pe toate acolo - și detergenți și scutece și carne de pui. Mi se părea că dacă merg pe-o cale atât de largă, mare lucru nu pot să pățesc, doar majoritatea semenilor fac același lucru...ei bine, acum, după niște documentări destul de accesibile, m-a lovit simplitatea răspunsului; acum nu mai am nicio scuză, chiar nu pot să fiu decăt extremistă.

Dacă vi se pare prea de fițe să treceți la un mod de viață cât mai bio, dacă credeți că nu rezolvați mare lucru dacă vă colectați selectiv gunoaiele, dacă spuneți că aveți și așa prea multe de cap încât nu mai aveți timp de sănătatea planetei, gândiți-vă măcar la sănătatea voastră personală, sau măcar la cea a copiilor voștri.

Și din păcate la noi, tot ce am scris aici, miroase a extravaganță...

La final, vreau să mulțumesc tuturor mămicilor care au bloguri și site-uri care tratează subiecte de genul ăsta, din păcate mi-e aproape imposibil să dau nume, am sărit de la una la alta, pe o parte le-am inclus într-o nouă categorie de blog-roll în stânga "Verde, bio, organic, staff".

4 comentarii:

Oana spunea...

le-am comandat si eu sa le incerc, sper sa fie ok, sunt chiar curioasa

Anonim spunea...

Eu le-am incercat si nu sunt f happy. Prefer Ecoever. Eu m-as bucura sa vad din ce in ce mai multe persoane inlocuind medicamentele normale cu remediile homeopate. Homeopatia este medicina ecologica. Dar probabil ca mai tb ceva timp pt a deveni o 'moda'.

Mihaela

Eliana spunea...

De cand m-am mutat la Budapesta reciclarea este mult mai usor de facut. la 2 minute de locuinta noastra sunt containarele colorate care colecteaza resturile reciclabile. in ceea ce priveste mancarea, asta e ceva mai complicat. Piata bio este exact in cealalta parte a orasului. sunt si magazine care vand produse bio dar de multe ori uitandu-ma pe etichete am descoperit multi conservanti (de ex. produsele bio de la DM). sapun bio folosim de mult si ne place mult de tot dar detergentul de haine si cel de vase bio sunt cam scumpe. scrie-ne te rog cam ce detergent (bio) folositi?
desi inca nu avem copii ma impresioneaza tot ce postezi, felicitari!

raluca spunea...

@Mihaela - despre homeopatie îți pot spune doar că mă tratez doar așa de la 12 ani, iar pe Matei îl rezolv la fel, chiar dacă am mai recurs rar și la antitermice de scăzut febra...

@Eliana - cu detergenții am de gând să mă rezolv cu nucile de care spuneam, din care voi face și lichid de spălat vase. Am citit multe opinii și cred că sunt o soluție foarte rezonabilă. Mă bucur mult că ne citești cu plăcere!

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin