luni, 7 martie 2011

Am găsit un fluture

Așa cum mi s-a prezis(dorit), viroza păcătoasă a lui Matei a trecut complet într-o săptămână, iar băiatul a fost livrat cu greu azi de dimineață la grădi. Se obișnuise acasă, să se corcolească în patul lui mami și să fie tratat ca un prințișor.

În timp ce îmi făceam(într-un final glorios) bagajul pentru maternitare, am avut o senzație din ce în ce mai pregnantă că s-a schimbat ceva. S-a schimbat ceva în feelingurile mele, în felul în care mă raportez la evenimentul ce se apropie cu pași repezi. Am realizat apoi că schimbarea are loc de ceva vreme, doar că eu eram atât de axată pe problemele de care v-am povestit, că aș fi pierdut probabil momentul. Vorbesc aici de o stare specială, de euforie amestecată cu nerăbdare amestecată cu emoție amestecată cu puțină frică. Un cocktail unic, pe care nu cred că-l mai simți de multe ori în viață.

Bineînțeles, nimic din toate astea nu se vede dinafară. Dinafară îmi imaginez că se vede doar o balenă care se târăște cu greu printre pereții casei și oftează la fiecare schimbare de poziție.

La asta chiar nu mă așteptam prin comparație cu sarcina no 1, când am zburat vioaie până în ultima clipă. O fi copilul mai mare(deși nu cred, doar Matei s-a născut cu 4 kile) sau or fi semnele vârstei(3 ani contează așa de mult?) de vină pentru greutățile astea de mișcare...Oricum, nu de ele voiam să spun aici, ci de bucuria pe care ți-o aduce, pe nesimțite în suflet, gândul că vei mai avea un pui mic.

3 comentarii:

sultana spunea...

offf.... :))

g.cojocaru spunea...

bine ca s-a facut bine printisorul. :)
... legat de greutate la deplasare, eu percep exact invers sarcinile no1 greu, iar la no2 paraca zburd. :) E adevarat ca abia am 20 de saptamani si ca la no1 deja trecusem de 85 de kg la varsta asta iar acum am 75...
Asteptare usoara si fara emotii. ;)

raluca spunea...

multumesc mult pentru urari. cat despre emotii, ele cred ca nu pot sa nu existe, au rolul lor acolo!

nu e vorba de cat am luat in greutate, cele doua sarcini sunt comparabile, pornind de la 55 de kile si acum avand 68 jumate, cred ca e mai mult vorba de cum gestioneaza el spatiul pe care il are la dispozitie.

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin