miercuri, 3 noiembrie 2010

Pofte

În cazul meu, poftele de gravidă se manifestă ciudat. E ceva vizual, aș spune. Nu pot nicicum să ignor rețetele de mâncăruri care îmi ies în cale. Și o fac des, ținănd cont de faptul că în blogroll-ul meu se găsesc mai mult de o duzină de link-uri de experte absolute în ale bucătăritului.

E momentul să fac o precizare, pe care cred că am mai făcut-o și cu alte ocazii: nu sunt o expertă, nici măcar în liga a doua nu m-aș putea înscrie la bucătărie. Dar acum nu mă pot abține. Nu să mănânc, să gătesc. Sunt de-a dreptul fascinată. Parcă șoricelul din Ratatoille pune stăpânire pe mine și mă arunc plină de curaj printre cratițe.

Simt că-mi lipsește experiența, dar beneficiarii mei sunt foarte îngăduitori cu mine și îmi încurajează încercările ciudate.

Două isprăvi care au ieșit binișor voi menționa acum: cheesecake cu vișine de care am citit aici și o rețetă de paste cu pesto făcut cu alune de pădure pe care nici nu mai știu pe care blog al găsit-o. Mulțumesc Bogdana pentru inspirație!

Tarta mi-a ieșit de nota opt, mi-ar fi plăcut ca brânza să fie mai fina, mai omogenă..

Sper că până la sfârșitul acestor nouă luni să ajung și eu măcar în liga-ntâi cea mică.




9 comentarii:

sultana spunea...

hei, bravo!ce bine ca iti place, vei vedea ce repede progresezi :)
tarta arata super, sa stii. arata ca un extraordinar produs homemade cum e normal! acuma, daca nu esti multumita de consistenta cremei de brinza, poate si brinza e de vina, sa nu te dezarmezi. daca ai batut-o bine cu blenderul sau mixerul sa-i dispara cocoloasele brinzoase (oricit m-a boscorodit mihai 3b, uite de ce nu merge cu mina), inseamna ca avea nevoie de lingura aia de pudding. si eu sint de regula antiplicuri, insa in unele cazuri ajuta.
hai, succes si spor la gateli in continuare! sa ne tii la curent cu evolutia ta :))

Andreea Badran spunea...

Foarte bine arata tarta aia! Si pastele! Felicitari!

Tanti Jeni spunea...

Io vă dau nota zece la ambele două specialități. Să veniți cu carnetul de note la semnat. Ce bunătăți o să pregătiți pentru teză?

Unknown spunea...

Totul arata delicios! Sarcina usoara si sa fiti sanatosi!
Bine ca ai poste! Este un lucru f bun!

raluca spunea...

- va tin, va tin, nu ma pot abtine sa nu zic mai departe, regret doar ca mama nu mai e aici sa o vada si pe asta...
- pentru teza simt ca mai am nevoie de niste meditatii...poate ma ajuta bogdana cu niste tipsuri valoroase:)

Anonim spunea...

Ma bucur ca nu te lasi. Io de exemplu nu stiu sa cos si nici macar nu incerc sau nu am incercat.Cu toate ca e penibil sa snu porti paltonu doi ani la rand ca nu stii sa cosi un nasture.

la cheesecake cauta alta reteta cu cuvintele "new york cheesecake" (asta a ta e tarta cu branza nu e cheesecake) iese perfect si la cei mai nepriceputi bucatari, e fara aluat cu biscuiti sfarmati cu unt topit jos si cu branza philadephia sau almette, ou si un gram de faina plus smantana dulce deci iese si omogena. Deasupra pui ce fructe vrei tu, gem etccc....

sultana spunea...

raluca, fii sigura ca mama ta vede si e mindra de tine

raluca spunea...

bogdana, stiu, dar Doamne cat as vrea sa le poata si gusta...

abel spunea...

ai si tu niste pofte, incat nu ma voi pune la somn linistit :))

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin